maandag 27 oktober 2014

De weg naar de tentoonstelling, deel 2

Welke vogels selecteer je voor een tentoonstelling?
Ik had al besloten 6 enkelingen in te sturen voor de tentoonstelling, maar welke moet je kiezen?
Een aantal waren meteen duidelijk. Mijn blauwe timbrado, en mijn nummers 1 en 2 moeten zowiezo mee.
Na een middagje bij mijn vogeltjes te hebben gezeten, werd steeds duidelijker welke andere 3 er mee mogen.

Dan begint de training. Dus mijn vogeltjes mogen de trainingskooien in en komen dan op zolder in een mooie kast te staan die af te sluiten is met een verduisterend gordijn of luxaflex.

Maar toen ontstond er een probleem. Ik ging onverwachts afgelopen week een weekje weg. Wat doe je dan met de training? En met de overige 17 vogels?
Gelukkig was een medekweker zo aardig om mijn vogeltjes in huis te halen en op ze te passen tijdens mijn afwezigheid. Ook zou hij het trainen overnemen, zodat dat gewoon door kon gaan.
De tentoonstellingsvogeltjes gingen in de wedstrijdkooitjes, de overige vogels in de broedkooien. Maar voor dit kon, moest alles eerst goed schoongemaakt worden! Een groot karwei, maar altijd wel weer fijn om die kooien zo schoon te zien.


Dus ik met mijn vader in 2 auto's naar deze kweker, had hij een aparte kamer leeggemaakt waar ze konden staan. Luxe hoor!

Net heb ik de vogeltjes weer opgehaald en gaan we weer verder met de training. Ze hebben zich netjes gedragen en goed gezongen. Hopelijk gaat de rest van de training ook goed en gaan ze mooi zingen op de tentoonstelling. Spannend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten