donderdag 24 september 2015

De verbouwing

Het was even stil op mijn blog omdat we druk bezig zijn geweest met het opbouwen van het nieuwe vogelverblijf.
Een tijdje terug kwam er een mooie aanbieding op social media voorbij waardoor ik grote alluminium kooien kon aanschaffen.
Hier heb ik er 8 van gekocht, maar zoals te zien is op de foto zijn deze kooien niet splitsbaar. Dit wilde ik wel graag, omdat dit tijdens de kweek erg handig gebleken is!
Na heel wat denk en puzzelwerk zijn we tot een plan van aanpak gekomen om de kooien om te kunnen bouwen en zijn we aan de slag gegaan.

Eerst moest alles goed schoon gemaakt worden. Dus de hoge druk spuit erop en daarna goed napoetsen met een doek.

Na het schoonmaken begon het splitsbaar maken van de kooien. Dit bleek nog een hele uitdaging te zijn omdat geen 1 kooi hetzelfde bleek te zijn dus bij elke kooi opnieuw moest worden nagedacht hoe we het gingen aanpakken.
Na het doorzagen van de tralies moesten deze nog goed schoongemaakt worden, omdat er een hoop aanslag op zat.

Hierna hebben we stokken bevestigd, gaten geboord voor de andere stokken en sepia, en de gaten die er teveel inzaten weer dichtgemaakt met popnagels.

Wat ik ook graag wilde was verlichting in deze kooien. Ze zijn aan alle kanten, behalve de voorkant, dicht en ik verwachtte dat het te donker zou worden in de kooien zelf zonder verlichting. Na wat uitzoekwerk heb ik de lampjes kunnen aanschaffen en deze hebben we voor de tralies erin gingen bevestigd. Als ze branden ziet het er super uit!

We hebben tussenschotten gemaakt van Trespa, wat ook erg mooi is geworden. 
Het eindresultaat mag er dan ook zeker zijn. Ik ben hier heel erg trots op, we hebben met z'n allen heel hard gewerkt om dit in een paar weken voor elkaar te krijgen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten