woensdag 18 november 2015

Uitslagen Tentoonstelling Vereniging

Wat een leuke tentoonstelling hebben we gehad. Op donderdag 12 november heb ik 's avonds mijn vogeltjes ingebracht zodat ze vrijdag ochtend gekeurd konden worden. Tijdens het inbrengen hebben we ze op tafel neergezet met de boodschap: "hier zijn de kampioenen!". De eerste reacties waren: "Dacht het niet!" en "Als je weer wint geef je een feestje!". Ik had niet de verwachting dat ik dit jaar weer kampioen zou worden, dus heb hier lachend op gereageerd.


Ze staan klaar om weggebracht te worden.

Nu wachten op de keurmeesters

Vrijdag was een spannende dag. De hele dag was ik erg benieuwd naar de uitslagen! Uiteindelijk heb ik een berichtje gestuurd naar degene die bij de keuringen aanwezig was. Als reactie kreeg ik: "komt goed".  Toen wist ik nog niets!
We zeiden thuis nog tegen elkaar, met een 2e prijs zijn we ook al reuze tevreden. Ik had zelf het gevoel dat er 1 of meerdere niet zongen, dat maakte de spanning zeker niet minder.

Eindelijk was het zover! We mochten naar de vogels om te horen wie er gewonnen hadden. En ja hoor, er hing een vaantje aan 1 van onze kooien!
Omdat de officiƫle opening van de tentoonstelling nog moest komen hebben we nog even geduldig geprobeerd te wachten. Na de officiƫle opening kregen we de catalogus en de keurbriefjes.
He??? Zagen we dat goed?
Op het eerste keurbriefje stond: Proficiat, 1e prijs. 
Op het tweede keurbriefje stond: Proficiat, 2e prijs, 3e prijs en vaste Derby
Op het derde keurbriefje stond: Gefeliciteerd, Meesterzanger.

Daar viel mijn mond letterlijk van open. 5 prijzen!!! Meer was niet mogelijk, tenzij ik ook had meegedaan met een stam. Ik moet dus een feestje geven haha.


Ringnummer 17: 89 pnt, 1e prijs

Ringnummer 5: 88 pnt, 2e prijs

Ringnummer 18: 89 pnt, Meesterzanger

Ringnummer 1: 88 pnt, 3e prijs en Vaste Derby winnaar

Ik ben super trots! Mijn blauwe timbrado is zelfs de beste zanger van alle zangkanaries!!!
De rest van de vogels hebben het ook erg goed gedaan. 1 niet gezongen, 1 met 86 pnt (met opmerking word nog beter), 1 met 87 punt (met opmerking word nog beter), 7 met 88 pnt, 2 met 89 pnt.

Nu wachten op de prijsuitreiking, dat word nog wat. Kan bijna een kruiwagen huren hihi.

De rest van de tentoonstelling was erg geslaagd! Maar dat kan ook niet anders, als je zulk goed nieuws krijgt.

De volgende wedstrijd waar ik aan meedoe is het district Zuid Holland (nationale zangvogelwedstrijd) op 19 december en Vogel2016 op 14-17 januari. Spannend!! 
Nu kiezen wie er mee gaan, moeilijk hoor....

2 opmerkingen:

  1. Proficiat Denise, ik adviseer je geen kruiwagen maar een aanhanger te charteren, haha. Het is wel ver om te gaan lopen achter die kruiwagen!
    Waar is dat feestje?

    BeantwoordenVerwijderen