dinsdag 5 december 2017

De wedstrijden van 2017

Het is weer zo ver!!!
Het wedstrijdseizoen 2017 is aangebroken.

Voor dat ik een stuk schrijf over het wedstrijdseizoen van dit jaar, wil ik nog even terugkomen op het vorige bericht.
Er was 1 mannetje die het overleefd had, maar wel een hersenbeschadiging eraan over gehouden had. Het leek erop dat hij een soort epileptische aanval kon krijgen als hij te veel prikkels kreeg. Op het moment dat hij in de volière zat, viel hij op de bodem, draaide rondjes en lag even te beven. Daarna sprong hij weer op en vloog rustig de volière door. De rest van de dag was hij erg moe, de volgende dag was er niets meer mee aan de hand. En dit herhaalde zich regelmatig.
Toen ik hem apart heb gezet, ging het super met hem. Geen aanvallen meer, dus ik was erg blij.
Tot op een dag ik beneden kwam om mij voor te bereiden op het werk. Ik zag hem niet in zijn kooitje zitten, dus ik ben snel goed gaan kijken. Hij lag in een hoekje, tikte continu met zijn snavel op de bodem en draaide alleen linksom. Hmm dat is nooit goed! Die heeft een flinke aanval gehad 's nachts denk ik, en nu een hersenbeschadiging opgelopen (vermoed ik).
De rest van de dag donker en rustig weggezet, kom ik 's avonds thuis uit mijn werk ziet hij er nog slechter uit dan toen ik ging. Hij keek je ook aan en het was duidelijk dat hij mij niet meer herkende.
Helaas heb ik hem toen uit zijn lijden moeten verlossen, dit was niet meer te doen voor hem.

Toen de selectie! Wat was het spannend dit jaar. Vorig jaar heb ik de eerste tentoonstellingen meegedaan met 13 timbrado's (3 setjes enkelingen en 1 stam), maar door dat gedoe met de zieke vogeltjes had ik een stuk minder vogels om uit te kiezen.

Uiteindelijk hebben we 12 mannen kunnen selecteren voor de wedstrijd en 3 reserve mannen achter de hand gehouden.

Toen begon de training weer. Omdat ik zelf druk bezig ben met 33,5 uur werk per week en daarnaast volg ik een Masteropleiding om mij de specialiseren in de Manuele Therapie had ik helaas niet veel tijd om de training zelf te doen. Gelukkig heeft mijn moeder die taak heel serieus op zich kunnen en willen nemen!

Na 3 weken intensief oefenen was het voor de vogeltjes eindelijk zo ver! Ze mochten hun best doen op de wedstrijd/tentoonstelling van vogelvereniging EVKV de kanarievogel Leidschendam-Voorburg.
Ik had de eervolle taak om de vogels voor te brengen voor de keurmeesters.
Erg leuk om een keer mee te maken!


En toen begon het wachten tot de avond, wanneer we de uitslag kregen.
WAUW! Wat hebben een aantal vogeltjes het goed gedaan! 1 van 90 punten, die is 1e geworden en heeft de titel Meesterzanger gekregen in combinatie met de Bondsmedaille!
Een ander vogeltje is 2e geworden met 89 punten.
Dus ik ben zeer tevreden.


Helaas was het volgens de keurmeesters nog wat vroeg in het seizoen, waardoor een aantal vogels (waarvan 2 van mij) niet gezongen hebben en de meeste nog niet goed op zang waren.

Maar goed, wij mogen niet klagen ;).

Zaterdag 9 november is de prijsuitreiking van de vereniging. Leuk!

De week erna, zaterdag 16 november gaan de vogels weer naar een andere wedstrijd, namelijk die van The Spanish Timbrado Society Nederland. Spannend!

1 opmerking:

  1. Zo blijft de spanning er nog eventjes in.....
    Maar vooral fijn dat ze allemaal weer gezond zijn!

    BeantwoordenVerwijderen