zondag 3 januari 2021

De verbouwing deel 2

 Allereerst de beste wensen voor het jaar 2021!!!! Op naar een vogelrijk jaar!
 
In het vorige bericht is beschreven hoe we tot het idee van de verbouwing zijn gekomen en hoe de verhuizing van de vogeltjes in zijn werk ging.
 
Deze keer zal ik beschrijven hoe de voorbereiding voor de komst van de aannemer is gegaan.
 
Het meeste sloopwerk is door mijn vader verricht.
Eerst moest de volière uit elkaar en opgeborgen worden. Dit betekende dat het was gedeelte van de zolder leeggemaakt moest worden, en verhuisde naar mijn slaapkamer. 
 
Toen dat gebeurd was, werd het plafond naar beneden gehaald. Dit ging vrij snel, dus wat was erg fijn!
 

Daarna zijn alle muren gestript van hun bekleding en hebben we de kozijnen en overig houtwerk geschuurd.
 

Tussendoor is hard nagedacht over het stroomplan. Hoe willen we de verlichting in de kooien? Hoe willen we de speciale daglichtlampen? We willen natuurlijk ook gewone verlichting aan kunnen doen als we ’s avonds iets uit de kast moeten pakken. Hmmz dat is nog lastiger dan gedacht. Toch nog maar wat spulletjes hiervoor bestellen, en met wat adviezen van een stroomfanatiekeling uit de straat, hadden we een mooi plan.
 
Uiteindelijk is de basis van het stroom tegen het plafond bevestigd en zijn er nieuwe gipsplaten tegen de muren getimmerd.
 

De vloer hebben we zo lang mogelijk laten liggen, zodat als de stukadoor aan de slag zou gaan, niet de hele betonvloer onder het stucwerk zou komen.
 
Uiteraard hebben we tussendoor een aantal keren de bouwmarkten mogen bezoeken en kregen we per dag nieuwe leuke ideeën over bijvoorbeeld de kleuren van de kozijnen, prijzenkast, whiteboards, verlichting van de kooien, kastindeling etc etc.
 
We hebben ook nog de kozijnen geschilderd, zodat dit goed gedroogd zou zijn voor er gestukt zou worden. Dit zou een hoop knoeiwerk schelen, zou toch zonde zijn als je met verf op het nieuwe stucwerk zou knoeien en hierdoor het mooie eraf zou halen…
 
De aannemer kon komen en mocht beginnen! Spannend, hoe mooi zou het gaan worden?????
 
Het was dinsdag, en de bel ging om 8 uur…….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten