zaterdag 30 januari 2021

De verbouwing deel 4

Het was woensdag ochtend en vandaag ging er gestukt worden!!!

We hebben snel de avond van tevoren alles zo stofvrij mogelijk gemaakt, en onze spulletjes netjes opgeborgen zodat ze daar geen last meer van konden hebben.

De aannemer had op de dinsdag alles afgeplakt (trappen, vloerbedekking in de gang en het halletje beneden) dus dat moest goed beschermt zijn. Ik vond het nogal overdreven, maar ik heb geen idee hoe het stukken in zijn werk gaat, dus het zal wel nodig zijn.

Wij hadden zelf nog wat extra afdekkleden op zolder op de vloerbedekking gelegd, omdat niet alles afgedekt was met afplakspul. Dit moest wel goed gaan!

Daar kwamen ze hoor! 2 hardwerkende mannen die snel aan de slag gingen. We zijn regelmatig wezen spieken en het werk vorderde al erg snel!

Maar jeetje wat een troep is dat stukwerk zeg! Het zat overal!!!! Ik ben blij met het afplakwerk en de extra kleden die we hadden neergelegd.

De oude vloer, die we hadden liggen om de grootste klodders stukwerk op de te vangen, was bijna helemaal wit geworden!


Daarnaast vonden we het stukwerk terug op de trapleuningen, deurklinken, deurkozijnen en muurschotten door het hele huis. Ook op de WC's hebben we het stukwerk teruggevonden. Daarnaast hebben ze (netjes uitgedrukt) niet geheel netjes gebruik gemaakt van onze beide toiletten. Ook was ons eigen kleine huishoudtrapje wit geworden omdat ze deze gepakt hadden terwijl het opgeborgen stond.

Al met al, we hadden een dag nodig om de rest van het huis te soppen! Dat was een forse tegenvaller.

Later bleek ook dat de verf van de kozijnen geschraapt was, maar dit heeft de aannemer gelukkig (net als het trapje) weer netjes gemaakt voor ons.

Het resultaat mag er gelukkig zijn! Wat zag het er strak uit! 


Nu was het wachten op het drogen van het stukwerk. Zodra het droog genoeg is, komt de aannemer de boel schilderen zodat we de vloer kunnen laten leggen en we kunnen gaan inruimen!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten