zaterdag 13 februari 2021

De verbouwing deel 5

Wat een weer was het de afgelopen tijd zeg! Het was erg vochtig in de dagen nadat het gestukt was, dus het duurde erg lang voor alles goed gedroogd was.

Uiteindelijk, 2 weken na het stukken, kon de aannemer gaan schilderen. Het zag er al erg strak uit, dus ook het schilderen van de muren en plafond was zo gebeurd. De aannemer heeft toen ook onze kozijnen opnieuw een likje verf gegeven en de beschadigingen die ontstaan waren door het stukken weggewerkt. 

Hij heeft toen ook het nieuwe ventilatiekanaal opgehangen, zodat er goed geventileerd kan worden in de vogelkamer. 

Toen konden wij eindelijk weer aan de slag!

Als eerst hebben we onze nieuwe spotjes opgehangen zodat er wat licht in de duisternis kwam.

Daarna kwamen de vloermannetjes die een prachtige vloer hebben neergelegd! Wauw! Wat hebben ze dat vakkundig, recht en mooi gedaan!

Maar toen..... bleek dat zodra je ook maar tegen de muur aankwam, er een beschadiging in ontstond die je bleef zien. Dat was een grote tegenvaller. Na een dagje wikken en wegen, is besloten er toch weer structuurverf tegenaan te doen. Want het werd tenslotte een kamer waarin gewerkt ging worden en intensief van gebruik gemaakt gaat worden! Dus dat moet wel tegen een stootje kunnen en niet bij de eerste de beste stofzuigerstang die tegen de muur aan komt, dat de stukken eraf vliegen.

Dus wij naar de bouwmarkt, en hup! Eerst een oefenstukje gemaakt op 1 van de schotten die mee gestukt was. Dat zag er goed uit! Dus mijn vader is vol goede moed met de roller in de hand tekeer gegaan tegen de muren. Dat werd ook weer erg netjes! 

Na het drogen bleek het veel beter tegen een stootje te kunnen, dus we zijn blij dat we het zo hebben kunnen oplossen.

Wat moest er nu allemaal nog gedaan worden: schakelpaneel voor de kooien maken, daglichtlampen ophangen, schotten opnieuw maken en schilderen en ophangen, het kastje achter de deur schilderen, plankjes bekleden en in het kastje maken, de deur schilderen en ophangen, de vensterbank opknappen en op zijn plek monteren, raambekleding schoonmaken en ophangen, kozijnen op kleur brengen etc etc. 
Daarnaast moest er vast nog wel een hoop gebeuren, dat ik tijdens het schrijven van dit bericht even niet meer weet haha. 
En dan hebben we het alleen over de verbouwingsdingen, en niet eens over het werken, kooien die opgehaald moesten worden en alle vogeltjes die nog steeds in de huiskamer stonden te wachten op hun nieuwe ruimte en dus ook een schone kooi nodig hadden. Dus we hadden het nog druk...

Waar ga je beginnen? Gelukkig had ik intussen mijn eindexamen als MSc. Manueel therapeut succesvol gehaald dus kon ikzelf eindelijk met mijn volle aandacht bij de verbouwing aanwezig zijn.

We begonnen met het schilderwerk en het ophalen van de kooien....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten