zaterdag 6 maart 2021

De verbouwing deel 7: het inrichten

Zoals ik in het vorige bericht aangaf, was het eindelijk tijd om de kamer te gaan inrichten en zouden we gaan beginnen met de volière.

Om wat ruimte te maken in de huiskamer, hadden we wel alvast wat kooien in de kamer gezet. Dat beloofde al veel goeds!

Voor we de volière kwijt konden, moesten eerst de schotten onder de ramen op maat gemaakt worden, geschilderd worden en de nieuwe radiator moest op zijn plek. Ook dit koste flink wat tijd, maar is uiteindelijk erg mooi geworden!

De volière opbouw begon met de onderkast. Deze stond vrij snel weer in elkaar. Daarna kwam de rest van de volière. Deze wilde ik nog wat aanpassen dus dit koste wat meer tijd. Maar ook na een dag of 2 stond deze mooi op zijn plekje. 




We hebben toen besloten om door te pakken en de broedkooien ook gebruiksklaar te maken. Er moesten nog wat stokken in gemaakt worden, maar toen dit eenmaal gebeurd was, kon het inrichten van de kasten en kooien beginnen!

En nu? De kooien stonden op hun plek, net als de volière. Het stroom, er moesten nog 2 daglichtlampen opgehangen worden en nog een schakelpaneel gemaakt worden met tijdklokken, schakelknoppen en een dimsysteem voor de broedkooien. Na wat gepuzzel en wat draadjes opnieuw los en vast maken, deed ook dit systeem zijn werk!

Dus dan kunnen de vogels op hun plek! Wat fijn! We hebben ook nog even hard door gezwoegd met het kastje achter de deur en deze kwam erg mooi tot zijn recht.

Ik heb de kastjes gevuld, we hebben de vensterbank afgemaakt, de tafels op hun plek geschoven, de prijzenkast opgehangen en gevuld, de magneetborden opgehangen en alles afgesopt. Toen was eigenlijk alles wel gedaan. Het enige dat nu nog moet gebeuren is de deur schilderen, maar we waren eventjes klaar met verbouwen dus hebben dit vooruit geschoven. 

Het eindresultaat mag er zijn!





Er waren nog wat kleine details die we wilden aanpakken maar die konden even wachten. Nu moesten we eerst even bijkomen en voorbereiden voor de kweekperiode. Deze is tijdens het plaatsen van dit laatste verbouwingsbericht al in volle gang, maar ik wilde niet teveel berichten kort achter elkaar plaatsen, en dan een langere tijd niets. 

De verbouwing heeft uiteindelijk plaatsgevonden van het tweede weekend van september 2020 tot ongeveer begin december. Veel langer dan we in het begin ingeschat hadden maar zoals te lezen was, hadden we wat onvoorziene omstandigheden tijdens de verbouwing die voor vertraging zorgden. 

We kijken terug op een heftige verbouwing maar wel met een super mooi resultaat! 

Ik ben er trots op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten