donderdag 21 januari 2016

Vogel2016

Van 14 t/m 17 januari was Vogel2016, het Nederlands kampioenschap onder de vogeltjes.
Ik heb hier 9 timbrado's ingestuurd en heb met spanning gewacht op de uitslag.

Het inbrengen was op zondag 10 januari, en de keuring was maandag 11 januari. Op woensdag zou de uitslag bekend gemaakt worden op internet. 
Omdat ik benieuwd was, heb ik dinsdag al even gespiekt op de website van de NBVV. En ja hoor, om 15 uur zou die middag de uitslag bekend gemaakt worden! Spannend!
Na een lang uur wachten, stond de uitslag erop. 

Helaas..... Geen prijs. Maargoed ze hebben vast hun best gedaan en dat ze hebben meegedaan is al heel wat!
Opeens kwamen er op Facebook berichten voorbij dat het de uitslagenlijst van 2015 online stond, en niet die van 2016!
Toen kwam de spanning pas echt. Na een kwartier de pagina verversen, stond de uitslagenlijst van 2016 erop. En ja hoor! Zilver!!

Woehooeeeee. 

Welke vogel stond er niet bij, maar mijn naam stond op de lijst. Wat goed! Nu wachten tot donderdag, dan kon ik de keurbriefjes op gaan halen en zag ik hoe de vogels gepresteerd hadden.

Na een lange woensdag, was het eindelijk donderdag en gingen we (ik en een aantal verenigingsleden) naar Apeldoorn. Toen ik de keurbriefjes had opgehaald, heb ik meteen gekeken naar de keurbriefjes. 
Ze hebben het echt goed gedaan! De vogel die Zilver gewonnen heeft is ringnummer 5, met 89 punten. 


Maaaaaaar dat is niet het enige. Een blauwe timbrado is 4e geworden!
Ik weet nog toen ik kwam met het idee om blauwe timbrado's te kweken, zei een bevriende keurmeester dat dit een 10-jaren plan zou zijn. Nouuu... Is een 1-jarenplan ook goed?

We zijn erg blij met dit behaalde resultaat.

Nu zitten de vogels weer lekker in hun grote kooien, en hebben we vandaag de dames er naast gezet, gescheiden door een rooster. Dus het licht gaat nu opgevoerd worden en gaat de kweek beginnen, met 6 poppen en 8 mannen. Spannend!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten