maandag 22 februari 2016

Het begin van de kweek 2016

Eindelijk is het zover. Na uren bomen, nadenken, puzzelen en brainstormen was de planning voor de kweek rond. Maar wat duurde het lang voor het februari was!
Nadat de mannen uit Apeldoorn thuis gekomen waren, hebben we ze een weekje apart gezet van de dames, zodat we goed in de gaten konden houden of ze niet ziek waren geworden. Gelukkig blaakte alle vogels van gezondheid!

Dus de tralietussenschotten gingen in de kooien en de dames mochten het zich naast de mannen gemakkelijk maken. Al snel was er bij een aantal dames en heren een duidelijke klik aanwezig en deze wilde heel duidelijk naar elkaar toe.
Ondertussen hadden we in de huiskamer ook een koppeltje bij elkaar gezet. Dit zijn Leo en Lea. We kweken met hun nog een jaartje, omdat hun kinderen zulke goede resultaten hebben gegeven op alle wedstrijden. En het is gewoon leuk om het in de huiskamer te kunnen volgen ;)

Even een rondje voorstellen. 
In de huiskamer zitten dus Leo en Lea, op dit moment met 2 baby's en nog 1 eitje.
Op zolder in de aluminium kooien:
Zil (onze zilvere prijs op Vogel2016) en Keetie, op dit moment met 3 baby's. Dit is een zuiver wildkleur timbrado koppel.

Max en Mina, het enige koppel waarvan beide vogels blauwkleurig zijn. Hopelijk komt er ook blauw uit haha. 

Knakkie en Minniemik, op dit moment met 4 eitjes. Knakkie is een bonte man die een gebroken vleugeltje heeft gehad en Minniemik is een bonte blauwe pop. Het wordt dus erg spannend wat voor kids hieruit komen!

Ukkie en Dukkie. Ukkie is de jongste vogel, en een mooie knappe kleine dame. Ze zit op dit moment op 4 eitjes. 

Jamie en James, op dit moment met 4 eitjes. James is blauw van kleur en Jamie is wildkleur. Dus ook hier kan van alles uitkomen.


Nu afwachten hoeveel eitjes er nog bijkomen en hoeveel jongen er uit gaan komen en op mogen groeien tot knappe vogeltjes en potentiƫle prijswinnaars!

Verder ben ik gecertificeerd lid geworden van de Spanish Timbrado Society Nederland. Hier zitten een heleboel kennis, keurmeesters en leden die samenwerken om de Spanish Timbrado zo bekend mogelijk te maken in Nederland en om de zangkanarie zo zuiver mogelijk te houden en goed op niveau te brengen. Een gecertificeerd lid zijn houdt in dat ik als kweker kan bewijzen dat ik goede timbrado's kweek volgens de internationale standaard en dat ik bewezen goed voor deze vogels zorg. Het is niet zomaar een klein dingetje dus, en ik mag mij daarbij voegen. Ik ben hier zelf erg blij mee en hoop veel te kunnen leren tijdens de bijeenkomsten van deze Society. Wilt u daar ook een keer komen kijken, kom gerust! Iedereen is welkom. 

Ook ben ik jeugd coƶrdinator, redactielid en ringencommissaris van vogelvereniging EVKV de kanarievogel te Leidschendam-Voorburg. Ook deze vereniging wil de hobby van het houden van vogels (dus in het liefhebben van vogels en het hebben van vogels) stimuleren en houdt daarom ook regelmatig leuke, gezellige maar vooral ook leerzame bijeenkomsten. Uiteraard is ook hier iedereen welkom om een keer te komen kijken!

1 opmerking:

  1. Hallo Denise, geef mij even je mailadres door op 31svdv@gmail.com dan stuur ik je de layout toe.

    Groetjes, Sieta

    BeantwoordenVerwijderen