maandag 7 maart 2016

Het verloop van de 1e kweekronde

In het vorige blogbericht schreef ik over mijn kweekkoppels en het begin van de kweek. Hier volgt het vervolg: de hoeveelheid eitjes, jongen en het verloop van de kweek tot nu toe.

Leo en Lea hadden 2 jongen en nog 1 eitje liggen. Dit laatste eitje is niet uitgekomen, en de kleintjes zitten op dit moment op de het randje van het nest de fladderen. Wat leuk!
Zo zien ze er nu uit:

Zil en Keetie hadden 3 baby's. Dit zijn er ondertussen 5 geworden die ook groeien als kool! Ze zien er prachtig uit, naar verwachting zullen ook deze kids binnenkort op het randje van hun nest gaan zitten fladderen.

Max en Mina, het zuivere blauwe koppel, zijn wat later met de kweek dan de rest. Ze hadden uiteindelijk 5 eitjes, waarvan er 3 mooi uitgekomen zijn. 1 eitje is waarschijnlijk beschadigd, want hier zat wel een jong in, maar is niet helemaal uitgekomen. Het laatste eitje was leeg. De jonkies zijn nu 3, 2 dagen en 1 dag oud:

Bij Knakkie en Minniemik zijn alle eitjes uitgekomen en zijn ook alle jongen blijven leven! 1 ding is zeker, het wordt een bont gezelschap!

Ukkie en Dukkie hadden 4 eitjes, die ook allemaal uitgekomen zijn! En wat doet onze kleine meid het goed!

Jamie en James hebben iets meer pech gehad. 3 van de 4 eitjes zijn uitgekomen, maar helaas is de 3e baby uit het nest gevallen (waarschijnlijk toen moeders het nest uit is gegaan) en heb ik dit te laat gezien. Dus nu 2 mooie baby's in het nest, die erg goed verzorgd worden. Eentje heeft vandaag ook op het randje van het nest gezeten. Spannend!

Tot u toe mag ik absoluut niet klagen over de kweek. We hebben minder pech dan vorig jaar met de bloedluis, en alle moeders en vaders zorgen uitstekend voor de jongen. Wel gebeurd er, zoals elk jaar, iets geks. Leo en Lea zijn al volop aan het paren (bijna non-stop) terwijl de jongen nog zeker een paar dagen in het nest zitten. Omdat we bang waren dat het oude nest gesloopt zou gaan worden, hebben we een 2e nest opgehangen en nieuw materiaal aangeboden. Nu afwachten wat ze ermee gaan doen!

Wordt vervolgd......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten