donderdag 28 april 2016

Het verloop van de 2e kweekronde

De eerste ronde is zeer goed verlopen! Deze vogeltjes fladderen vrolijk in de volière rond en op dit moment ook al aan het ruien.

De 2e kweekronde verloopt zelfs beter dan de eerste.
Leo en Lea hebben in de 1e kweekronde 2 jongen op stok gekregen. In de 2e kweekronde ging het wat anders. Toen Lea op het nest zat te broeden op 6 (!) eitjes, wilde Leo elke keer het nest slopen. Dus hup, eruit met die man. Lea heeft het super gedaan! In haar eentje heeft ze 5 jongen op stok gekregen! Toppertje. 


Zil en Keetie hebben in de 1e kweekronde 5 kids op stok gekregen en tijdens de tweede kweekronde weer 5!

Max en Mina liepen niet soepel als koppel, en ik had nog mijn meesterzanger, Tim, zitten zonder pop. Dus het besluit is gevallen dat er met Max niet meer gekweekt ging worden en Tim bij Mina kwam. Ook dit verliep soepel en samen hebben Tim en Mina 5 jongen gekregen. Helaas is vandaag het 5e jong overleden. Deze liep erg achter in ontwikkeling ten opzichte van zijn/haar 4 grotere broers en zussen. Soms loopt het zo. Dit is wel het enige jong tot nu toe dat deze ronde is overleden. 

Knakkie en Minniemik hadden 4 jongen in het vorige nest, net als in de 2e ronde! Het wordt weer een heel bont gezelschap haha. Spannend!
Helaas heb ik van dit stel nog geen recente foto, dus die volgt in een ander bericht.

Jamie en James hadden van het vorige nest 2 jongen op stok gekregen. In het nieuwe nest liggen er 4! De ouders doen het weer super. 
.
De kweek stopt nu bij mij. Eigenlijk hebben de koppels het te goed gedaan, ik vrees dat er ruimte tekort gaat ontstaan haha. 
Ben erg trots op de vogels. In totaal zijn er 44 jongen geboren en groot gebracht. Vorig jaar waren het er 19...

Trouwens, ik weet niet of het is opgevallen maar mijn foto's zijn gemerkt met mijn naam en email adres. De laatste tijd valt mij op dat bepaalde verkopers op marktplaats mijn foto's bij hun advertenties gebruiken. Om dit te voorkomen zet ik voortaan een merkje in de foto, in dit geval mijn naam en email adres. 

De foto's in dit bericht zijn van vorige week, dus de vogels zijn al een stuk groter. De meeste staan op het punt hun nest te verlaten. Dan kunnen we bijna de 2e volière in elkaar gaan zetten! Jeeej.

2 opmerkingen:

 1. Ziet er heel vruchtbaar en interessant uit dit jaar!
  Ligt ook in de lijn van de hele progressie vanaf start tot nu toe.
  Heeft de meesterzanger nu ook een meesterkweker?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super hoor! Om trots op te zijn!
  Groetjes, Anja

  BeantwoordenVerwijderen