zondag 30 oktober 2016

De verhuizing naar Friesland

In mijn vorige bericht maakte ik de belofte om te schrijven over de verhuizing van een aantal vogels naar Friesland.
Hoe komen we daar nou terecht, zou je denken. Nou, dat zit zo.

Afgelopen juli kreeg ik een email van een meneer uit Friesland met de vraag of ik een mooi koppeltje zuivere Timbrado's te koop had. Nou die heb ik met regelmaat wel te koop.
Hij wilde ze komen ophalen, maar moest uit Friesland komen, dus het kon nog wel even duren voor hij in de buurt was. Uiteindelijk hebben we afgesproken dat hij in oktober langs zou komen, dan moest hij toch in de buurt zijn voor een koppel Harzers. Dat zou nog even duren, maar is geen probleem.

Na een paar weken was ik in mijn agenda aan het bladeren en zag ik dat ik in augustus een bruiloftsfeest in Drenthe had. Na het plannen van de route naar de bruiloft toe en het boeken van een hotelletje, kwamen we op het idee om deze meneer een berichtje te sturen dat we dan wat dichterbij zouden zijn en ik het koppeltje wel mee kon nemen.
Uiteindelijk hebben we telefonisch contact gehad, en wat bleek, hij had gezien dat ik nog een man en pop te koop had (waaronder een blauwe man) en wilde deze ook wel hebben! Geen probleem, het waren erg leuke en lieve vogels dus die komen vast goed terecht in het "verre" Friesland.

Na wat heen en weer gebel/gemail hebben we afgesproken in Kampen. Wij moesten daar die dag zijn voor een hobbymarkt, en het scheelde voor hem de helft rijden.
We hadden afgesproken op een parkeerplaats bij een (weg)restaurant en een aantal supermarkten. Je weet tenslotte eindelijk niet met wie je afspreekt.

Wij waren wat te vroeg en stonden braaf te wachten op de auto die we hadden doorgekregen. Op een gegeven moment ging mijn telefoon: ze waren er bijna!
En ja hoor, daar kwam de auto het hoekje om. Het was een echtpaar die vol verwachting waren voor de vogeltjes.
We wilden eerst wat gaan drinken en even kennis maken, we hadden allebei tenslotte toch een heel eind gereden. Staan we voor het restaurant, was die dicht! Bleek, het zou pas 3 kwartier later openen. Handig...
Gelukkig was naast het restaurant een MacDonalds. Daar hebben ze ook koffie, dus zijn we daar even gaan zitten. De kopers van de vogels hadden eerdere ervaringen met Timbrado's, maar óf ze zongen niet óf er kon niet mee gekweekt worden. Ik gaf de garantie dat ze zeker de volgende dag zouden gaan zingen. Dit werd wat sceptisch ontvangen, want de kweker waar de andere vogels vandaan kwamen, zei dat ze pas na 3 maanden zouden gaan zingen! Ze zouden me laten weten wanneer de vogels begonnen met zingen, ik was erg benieuwd, maar had ook vertrouwen in het kunnen van de verkochte vogeltjes.

Na het gezellige gesprek en lekkere koffie, was het dan zover! De vogeltjes konden gevangen worden en overgezet worden in hun nieuwe kooitjes.

Hoe doe je dat, op een parkeerplaats?
Ik had de vogels in zangkooien zitten, zodat ze beschikking hadden over een appeltje en comfortabel konden reizen. Om te vangen had ik een oude panty om het kooitje gedaan, 1 been dicht geknoopt en de andere open geknipt, zodat ik daar met mijn arm doorheen kon. Zo konden de vogeltjes nergens naartoe vliegen als ik ze niet in 1 keer te pakken kreeg!

Het vangen ging vrij snel, en ze zaten tevreden in hun loper om deel 2 van de reis naar Friesland te ondergaan. Leuk!

Nadat we afscheid hadden genomen, zijn wij onze reis verder gaan voortzetten naar Drenthe, en de vogels naar Friesland.

En ja hoor, 2 dagen na onze ontmoeting kreeg ik een telefoontje dat de vogels de volgende dag al zongen, en nog prachtig ook! Kijk, dat hoor ik graag :) Tevreden mensen die blij zijn met de vogels die ik verkoop.
Op dit moment hebben we nog regelmatig contact over de vogels. Leuk om te zien wat voor leuk contact er kan ontstaan na de verkoop van vogeltjes. 

1 opmerking:

  1. Hallo Denise
    Leuk om te lezen dat het goed gaat met je hobby.
    Er zal nog wel volop gezongen worden de vogels die je nog thuis hebt.
    Groeten Henriëtte uit Waalwijk.

    BeantwoordenVerwijderen