zondag 19 februari 2017

De kweekkoppels 2017

Jeeeej het is weer zover! Kweekseizoen is weer van start gegaan. 

Het tentoonstellingsseizoen was helaas niet zo geslaagd door de vogelgriep. Meerdere wedstrijden waar mijn vogels zouden laten horen wat ze kunnen, zijn afgelast. 
Ik heb wel mee kunnen doen met de onderlinge ledenwedstrijd van The Spanisch Timbrado Society Nederland en de Nationale Zangwedstrijd Dordrecht. 

Het resultaat van deze wedstrijden: Goud, brons en een bondsmedaille. Mag niet klagen, maar helaas ging onze verenigingswedstrijd niet door, en werd ik bij Vogel2017 uitgesloten van deelname omdat ik binnen 10 km van een met vogelgriep besmet bedrijf woon.

Hierdoor konden we wel lekker op tijd beginnen met de kweekvoorbereidingen. Spannend!

Eerst even de koppeltjes voorstellen:

Keezie en Meezie

Spike en Droppie

Woppie en Miss Queenie

Black en Blue

Mankie en Poppie

Keezie & Meezie en Spike & Droppie zijn timbrado's uit eigen kweek. 
Woppie is een geleend vogeltje van een kennis, die hele speciale toeren heeft in zijn zang. Daarom is hij gekoppeld met Miss Queenie, een blauwe (eigen kweek) timbrado popje. 
Black is ook een geleende kanarie. Hem heb ik voor de kleur in huis mogen halen, zodat ik goede blauwe timbrado's krijg. Er kwam namelijk teveel bruin in de blauwe lijn, vond ik zelf.
Poppie is een timbradopop die ik heb gekocht van een medekweker, die met haar broer meerdere malen meesterzanger is geworden (waaronder op de BENEDUFra en de Nationale Zangwedstrijd Dordrecht). Ze komt uit een discontinu lijn, daarom is zij ook gekoppeld met een blauwe timbrado man. Krijgen we mooie zang in de blauwe lijn :)

Leuk hoor! Ben erg benieuwd wat er uit gaat komen! Spannend!
Volgende keer schrijf ik weer over de resultaten van de eerste kweekronde. Die is op dit moment al in volle gang. Leuk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten